Om Fenicia »
Kontakta oss »

BÖCKER
Syrien »
Jordanien »
Förenade -
Arabemiraten »
Libanon »

RESOR
Kulturresor »
Bilder »

 

SYRIEN - historiens port
  
I den första delen av boken ger vi en del praktiska tips, både om sådant som man bör veta inför resan och sådant som är bra att veta när man väl är där.

Vi beskriver landet geografiskt och klimatmässigt, skildrar dess befolkning och religion samt ger en historisk översikt. Vi har också ett kapitel om shopping och mat.

Därefter redogör vi för de olika delarna av landet, kulturellt och historiskt. Vi börjar med den spännande huvudstaden Damaskus med omnejd. Vi berättar vidare om de kristna bergsbyarna Seidnaya och Maaloula innan vi tar vägen söderut genom bördiga jordbruksområden till de gamla romerska städerna Shaba, Sweida, Qanawat och Bosra. Den senare benämns redan i Gamla Testamentet som en viktig handelsplats.

Vägen norrut går genom torra ökenlandskap till Homs, Hama och Syriens andra stad Aleppo. Vi beger oss västerut över Alawitbergen, färdas söderut längs kusten till staden Latakiye, som är en skön bad- och semesterort, innan vi åter beger oss österut in i landet.

Vi stannar till vid den mäktiga korsriddarborgen Krak des Chevalier innan vi styr kosan längs Sidenvägen till den urtida handelsstaden Palmyra där drottning Zenobia en gång härskade.